Stilo populairste occasion Fiat in Nederland

De Stilo is de populairste Fiat-occasion bij de Nederlanders, blijkt uit cijfers van Autoscout24.nl. De gemiddelde Stilo-transactieprijs op deze portal bedraagt 1.602 euro. Tweede in aantallen is de Punto (4.380 euro), gevolgd door de Seicento (974 euro) en Grande Punto (4.109 euro).

Voor 200 euro van u: Marea Weekend.
Voor 200 euro de uwe: Marea Weekend.
Autoscout24.nl verdiepte zich in Fiat ter ere van het 120-jarig bestaan van de Italiaanse autofabrikant. De goedkoopste Fiat op de Nederlandse versie van de occasionsite is op dit moment de Marea Weekend (200 euro, foto); oldtimer Dino Spider is de duurste (169.950 euro). Verder is uitgezocht welke modellen elders in Europa het meest geliefd zijn. Zo blijkt de Punto het populairste model in België, Frankrijk en Oostenrijk. Daarentegen scoort de Grande Punto het meest in Duitsland en Italië en de Ducato bij de Spanjaarden. Uit cijfers van RDC blijkt overigens dat het Nederlandse wagenpark vorig jaar 6.240 exemplaren telde van de Stilo (2001-2008). Topjaar is 2003 (1.760 stuks).
Land Model Gemiddelde prijs
België Punto 3.675  
Oostenrijk Punto 5.588  
Frankrijk   Punto 6.035
Italië   Grande Punto 4.012
Duitsland   Grande Punto 3.492
Spanje   Ducato 18.960

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

3 reacties op “Stilo populairste occasion Fiat in Nederland

 • 21 mei 2019 om 19:03
  Permalink

  Daar snap ik nou echt helemaal niets van. Fiat heeft denk ik precies 1 succesvol model: de Nuova 500, en dat al vele jaren lang. Vertelt dit onderzoek nou echt dat de Stilo, Punto en Grande Punto veel populairder zijn? Als dat echt zo is zou ik een hele andere kop boven dit artikel zetten: Fiat 500 faalt als occasion.

 • 24 mei 2019 om 13:43
  Permalink

  De reactie van Menno Haven is terecht. Gemeten naar het aantal Fiats 500 dat aangeboden wordt, zou dit het populairste model van Fiat moeten zijn. Autoscout licht desgevraagd toe: “De populariteit is gemeten op basis van het aantal keer dat een detailpagina is geopend, afgezet tegen het aantal listings (aanbod). Door te kijken naar het aantal keer dat een detailpagina is geopend per listing wordt duidelijk hoe populair een auto daadwerkelijk is. Dit is diepgaander dan enkel te focussen op de hoeveelheid listings. Op basis van enkel listings is de Fiat 500 zeker het populairste.”

 • 25 mei 2019 om 12:23
  Permalink

  Ik dank u

Reacties zijn gesloten.