Tesla blijft toch beursgenoteerd

Topman Elon Musk heeft besloten Tesla toch niet van de beurs te halen. Dat maakt de topman van de Amerikaanse autofabrikant bekend in een aankondiging op de website van Tesla.

Musk zegt dat hij eerder overwoog om Tesla van de beurs te halen om te weten te komen of investeerders dit een goed plan zouden vinden. Kennelijk wilde Musk met zijn opmerking peilen of ze zouden willen deelnemen aan een privaat Tesla. Uit de feedback die Musk daarop heeft ontvangen heeft hij geconcludeerd dat het beter is dat Tesla aan de beurs genoteerd blijft.

Model 3

Musk erkent dat hij zich heeft vergist in de hoeveelheid werk die het hem zou kosten om van Tesla een private onderneming te maken. Die extra beslommeringen kan Tesla er momenteel niet bij hebben. De autofabrikant wil namelijk kunnen focussen op het opvoeren van de productie van de Model 3. De productie van het volumemodel van Tesla is een hel geworden voor Musk en bleef ver achter bij de verwachtingen. Mede hierdoor draaide Tesla in het tweede kwartaal van 2018 ruim 600 miljoen euro verlies. Volgens Musk is de productie van de Model 3 nu op niveau.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters