Test Autobild: Michelin beste vierseizoenenband

Als onderdeel van de recente bandentest door Autobild zijn ook vierseizoenenbanden getest in het formaat 225/45 R 17, een van de meest voorkomende bandengrootte voor de compactklasse. De Michelin Cross Climate kwam als winnaar uit deze test tevoorschijn.

Een eerste remmentest op zowel nat als droog wegdek laat zien dat het onderscheid tussen de beste en de slechtste vierseizoenenband liep op tot meer dan 15 meter: de Bridgestone Weather control A005 komt op nat wegdek na 46,3 meter vanaf 100 kilometer per uur tot stilstand. De King Meiler All Season Tact AS1 had daar 62,2 meter voor nodig.

Finale

In totaal werden 31 banden getest. De beste tien uit de remtest gingen door naar de finale. Daar werden zij op nog tien andere aspecten getest, onder meer op geschiktheid voor sneeuw en ijs. Ook de slijtage werd getest, over een afstand van 12.000 kilometer.

Ecomeister

Eind van het liedje is dat de Cross Climate overall het beste presteerde. De band krijgt van het Duitse tijdschrift tevens de titel Ecomeister 2019, wat zoveel betekent als dat de band het meeste waar voor zijn geld biedt: de meeste kilometers tegen de beste prijs.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *