Used Car Controller breidt uit met voorraadfinanciering

Een samenwerking met Findio voor Auto maakt het voor gebruikers van de Used Car Controller-software nu ook mogelijk om de voorraad gebruikte auto’s te financieren.

Michel van Roon, mede-oprichter van Used Car Controller legt uit: “Findio is de bank, onderdeel van Crédit Agricole, dat van oudsher financier is van de automotive. Used Car Controller is ons softwareprogramma voor used car management. Door de occasionwereld te koppelen aan de financiële wereld maken wij het voor autobedrijven gemakkelijker om hun voorraad te vergroten. Meer auto’s betekent nu eenmaal meer traffic en dus meer verkopen. Het proces verloopt volledig geautomatiseerd: met één druk op de knop kan het autobedrijf de financiering voor zijn voorraad aanvragen. Vanuit onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat Findio de beschikking heeft over de voor hen relevante informatie.”

90 procent

Er zijn inmiddels zo’n 750 gebruikers van Used Car Controller, een groep die volgens Michel van Roon groeit met zo’n 2 procent per maand. Niet iedere gebruiker komt in aanmerking voor de voorraadfinanciering via Findio voor Auto. Van Roon: “Findio zal daar eerst een kredietcheck op loslaten. De financiering bedraagt immers maar 90 procent van de handelswaarde. Findio wil dus wel zeker weten dat het autobedrijf in staat is die overige 10 procent zelf te financieren.” Van Roon verwacht dat minimaal tien procent van de gebruikersgroep van Used Car Controller gebruik zal gaan maken van de voorraadfinanciering.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters