Met zijn styreenvrije autoreparatieplamuur Vital heeft Roberlo gisteren de Dave Bebelaar Award 2017 gewonnen. De brancheprijs wordt toegekend aan automotive producten en diensten op het gebied van duurzaamheid.

De stemronde vond plaats in Lelystad, tijdens de eerste lustrumbijeenkomst van initiatiefnemer Duurzaam Repareren. Er waren vijf kandidaten voor de prijs (een geldbedrag van 1500 euro). De winnaar werd bepaald via een online publieksstemronde en het oordeel van de circa honderd gisteren aanwezigen uit de automotive en aanverwante branches. De Dave Bebelaar Award is vernoemd naar de in 2013  overleden oud-directeur van Auto Recycling Nederland, voorvechter van duurzaamheid in de sector. Namens Roberlo nam accountmanager Ben de Hoog de prijs in ontvangst. De styreenvrije, universele multiplamuur Vital is in eigen beheer ontwikkeld. Het kent een korte droogtijd en is in tegenstelling tot conventionele plamuur niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Styreen is een gas dat bij inademen duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid kan veroorzaken. Organen als nier, lever, long en hart kunnen er schade door oplopen.

De overige vier genomineerden waren dit jaar:

  • Makra, met zijn doseersysteem EcoStation. Voor optimaal en gebruiksklaar verdunnen van geconcentreerde reinigingsmiddelen met water. Systeem werkt met waterdruk, niet met stroom;
  • Allround Automotive Solutions (AAS), met het digitale platform ‘GoedDoen, DoetGoed’ waarop de aangesloten schade-ondernemers hun MVO-initiatieven kunnen presenteren en delen;
  • Boa Nova Retail Group, ontwikkelde een lijn met ecologische, 100% biologisch afbreekbare car-careproducten. Onder meer shampoo, ruitensproeiervloeistof, velgen- en motorreiniger. Ook de verpakking is biologisch geproduceerd (uit mais en suikerriet).
  • Transscope ontwikkelde met Wagenparkbeheer 2.0 een platform dat fleetmanagement, carsharing en ritregistraties bundelt. Resulterend in tien tot twintig procent minder voertuigen op de weg en minder verbruik.
Alle genomineerden hebben hun product/dienst toegelicht in een filmpje, te zien op de website van Duurzaam Repareren.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties