Garageformule Vakgarage gaat zijn kwaliteitszorg onderbrengen bij het Qualified Premium-programma van de stichting Duurzaam Repareren. Hiermee komt een einde aan het Vakplan.

Tijdens de onlangs gehouden jaarbijeenkomst van Vakgarage zei Vishal Durgaram, sinds de overname van Vakgarage door LKQ Fource officieel manager concepts Vakgarage & Quality Garage Benelux & Frankrijk, hierover: “Bij gesprekken met leasemaatschappijen over de borging van de kwaliteit die ons netwerk levert, had het toch vaak de klank van ‘Wij van WC Eend vinden dat het goed is’. We werken al samen met de stichting Duurzaam Repareren, waarmee ons duurzaamheidsbeleid al geborgd is. We beseffen dat het beter is om iets als kwaliteitszorg neer te leggen bij instanties die ervaring hebben met certificeringen en daarom hebben we besloten het Qualified-label te voeren. De schouwing wordt gedaan door Corbo, die meteen het Groen Gedaan-label van Duurzaam Repareren en de schouwing voor het Bovag-lidmaatschap meeneemt. Drie voor de prijs van één, want het aantal schouwingen neemt af en de prijs zal ook lager uitkomen.”

Toetsing

Harry Filon van Qualified Modern Car Repair: “We toetsen de bedrijven om een beeld te krijgen aan welke kwaliteits- en hospitality-eisen men niet voldoet, met als doel dit samen met de ondernemer op orde te brengen. Noodzakelijke opleidingen en trainingen, wettelijke zaken zoals Arbo formaliteiten, beschikbaarheid van data en informatie, de juiste apparatuur et cetera wordt in de basis gecheckt. De netheid van het bedrijf, een goede wachtruimte, toiletten, parkeergelegenheid, et cetera vallen onder de Premium-module”.

Vakgarage wil binnen een jaar alle vestigingen op het Qualified Premium-niveau hebben. “Vakgarage is de op één na grootste formule in Nederland. Of we ooit de grootste zullen zijn, weet ik niet, maar we willen wel de beste zijn. Of in ieder geval worden”, zegt Durgaram.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties