Van Mossel ook in België dealer Mercedes-Benz

Van Mossel Automotive Groep is de nieuwe eigenaar van de Turnhoutse Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC). De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA); de afronding staat gepland voor eind november.

Van Mossel heeft een overeenkomst bereikt met de familie Sollie. Met de overname wil het bedrijf, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, haar groeiambities op de Belgische markt verdere invulling geven. Michel Sollie en Bieke Crols zullen de dagelijkse leiding blijven behouden bij CAC. Minder dan een jaar geleden werden zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx reeds overgenomen door Van Mossel.

Strategische aanvulling

CAC was een bestaande Mercedes-Benz concessie welke sinds 1 januari 1976 in handen is gekomen van de heer en mevrouw Sollie. Met de overname neemt de Van Mossel Automotive Groep al het personeel over dat werkzaam is. “We waren al in België actief met onze leasingactiviteiten en de dealergroepen Van Mossel GMAN en Van Mossel Bruyninx”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep. “Toevoegen van een premium merk is een belangrijke strategische aanvulling. Waar we in Nederland alleen personenwagens van Mercedes-Benz aanbieden, zullen we in België direct actief zijn met zowel personenwagens als bestelwagens.”

Vlnr: Bieke Crols, Michel Sollie, André Sollie, Liliane Daniels (CAC) en Eric Berkhof en Koen Claesen (Van Mossel Automotive Groep).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *