Verkoop Auto1.com +18,8 procent in eerste halfjaar

Met de verkoop van 150.350 gebruikte auto’s heeft het B-to-B-platform Auto1.com in het tweede kwartaal van 2022 12,0 procent meer voertuigen verkocht dan in het tweede kwartaal in 2021. In het eerste kwartaal werd met 155.052 verkochte voertuigen zelfs een groei van 26,3 procent genoteerd. Over het eerste halfjaar van 2022 boekt Auto1.com zodoende een 18,8 procent groei ten opzichte van 2021.

“Ondanks de aanhoudende marktuitdagingen waren de eerste twee kwartalen van 2022 succesvol voor ons én voor onze partnerdealers. Een mooie aanloop naar onze tiende verjaardag”, klinkt het tevreden bij Roy van Leeuwen, vicepresident Auto1 Group Nederland.

Europees handelen

“Dit jaar is het tiende jaar (waarvan ruim zeven jaar in Nederland) waarin inmiddels 60.000 partners hun handel in gebruikte auto’s via onze producten en diensten digitaliseren. Dankzij ons sterk gedigitaliseerde, logistieke netwerk in meer dan dertig Europese landen openen we de Europese B-to-B-automarkt voor alle autobedrijven in Nederland en bieden we een oplossing voor het Europees handelen. Het stelt me tevreden dat de cijfers bewijzen dat we hierin slagen”, vult Van Leeuwen aan.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *