VinFast zoekt productielocatie in Duitsland

De Vietnamese fabrikant van volledig elektrische auto ’s VinFast zoekt in samenwerking met het economische promotiebureau Germany Trade and Invest naar een locatie in Duitsland om een productiefaciliteit voor elektrische voertuigen op te zetten.

Ceo Le Thi Thu Thuy benadrukt dat Europa tot de belangrijkste markten behoort voor VinFast. Het opzetten van een productiefaciliteit in Duitsland is cruciaal in de Europese strategie van VinFast. “Het tijdperk van auto’s verschepen over de hele wereld is voorbij, helemaal sinds Covid-19. Om klanten te winnen moet je als automerk zorgen voor een fabriek dichtbij de betreffende markt. VinFast gaat elektrische voertuigen aanbieden van topklasse en biedt een unieke klantbeleving voor een schappelijke prijs. We vertrouwen erop dat we een plek op de Europese markt zullen veroveren, want dat de transitie naar elektrisch aangedreven auto’s in Europa in volle gang is, staat als een paal boven water.”

De foto toont de bestaande productielocatie in Hai Pong, in Vietnam. Daarnaast is de Vingroup onlangs gestart met de bouw van een fabriek voor accu’s van elektrische voertuigen in de provincie Ha Tinh. Hier moeten jaarlijks honderdduizend accupakketten worden gefabriceerd. In een tweede fase zou de productie zelfs kunnen worden opgeschaald naar een miljoen, aldus de groep. Ook kondigt VinFast de opening aan van een fabriek in de Verenigde Staten, in de tweede helft van 2024.

Modellen

Momenteel presenteert VinFast in Las Vegas tijdens de technologieconferentie CES zijn complete modellenlijn elektrische voertuigen gepresenteerd: de VF 5, VF 6, VF 7, VF 8 en VF 9, van klein tot groot.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3951 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *