Volvo Buitenweg krijgt predicaat hofleverancier

Koning Willem-Alexander heeft Volvo-dealer Buitenweg het predicaat van hofleverancier toegekend. Het predicaat werd op 25 september j.l. officieel uitgereikt door Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning van provincie Noord-Holland.

Volvo Buitenweg is dealer van Volvo, met vestigingen in Baarn, Hilversum en Naarden. Het het predicaat van hofleverancier heeft Buitenweg het recht om het koninklijk wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Voorwaarden

Het predicaat is voorbehouden aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Om voor het predicaat in aanmerking te komen moeten de bestuurders van het bedrijf van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

De festiviteiten rondom het 125-jarig jubileum van Buitenweg kon vanwege Covid-19 niet op de officiële verjaardag op 24 april plaatsvinden. Ook de uitreiking van het predicaat is niet groots gevierd. “Het is spijtig dat we de feestelijkheden hebben moeten verplaatsen. We zijn van plan om onze verjaardag uitgebreid te vieren met muziek en diverse activiteiten op de laatste dag van ons jubileumjaar, 23 april 2021”, licht algemeen directeur Willem Jan van der Burg toe.

Historie

Volvo Buitenweg is ontstaan vanuit de rijtuigenfabriek die de broers Jan en Stephanus Buitenweg op 24 april 1895 in De Bilt oprichtten. Na de oorlog gaat Buitenweg de eerste modellen van het Zweedse merk Volvo verkopen en onderhouden. Met de overname van een Volvo-dealer in Hilversum maakt Buitenweg de eerste stappen in het Gooi. Later worden de Parkgarage in Baarn en Wilhelminagarage in Naarden bij de familie gevoegd.

Sluiting

Er wordt in het jubileumjaar niet alleen teruggekeken naar een rijke historie. Buitenweg kijkt ook bewust vooruit naar de eerste jaren van 125 jaar toekomst. De branche is de laatste jaren sterk in ontwikkeling, met de opkomst van nieuwe aandrijflijnen en de verschuiving van het oriëntatie- en aankoopproces naar online. Willem Jan: “Deze ontwikkelingen zijn door het coronavirus alleen maar versneld. Het is ons dit jaar gelukt de klap van de coronacrisis op te vangen, maar daardoor realiseren wij ons ook eens te meer dat een efficiënte en solide basis essentieel is voor een gezonde toekomst.”

Om die reden is besloten om de vestiging in Baarn per 14 november 2020 te sluiten. “Een lastig besluit, maar met onze vestigingen in Hilversum en Naarden staan we sterker voor de toekomst. Daarnaast kunnen wij in Baarn niet de verbeteringen doorvoeren die nodig zijn om te blijven voldoen aan verwachtingen van zowel onze klanten als de importeur, bijvoorbeeld op gebied van serviceniveau en uitstraling”, legt Willem Jan van der Burg uit. Het team in Baarn verhuist naar de andere twee vestigingen. “Zo kunnen wij met dezelfde gezichten nog betere service bieden in Hilversum en Naarden.”

Toekomst

De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de showrooms en werkplaatsen van Buitenweg in Hilversum en Naarden. In 2018 werd De Tinfabriek in Naarden geopend met, naast Volvo Buitenweg, Meettin als bewoner. Meettin verhuurt ruimtes om te vergaderen en zakelijke bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast worden kantoren en gratis flexwerkplekken aangeboden. Willem Jan van der Burg: “Hiermee hebben wij een nieuw en toekomstbestendig businessmodel geïntroduceerd. Met het Breeam-keurmerk is De Tinfabriek een écht duurzame vergaderlocatie, uniek in Nederland.”

Volgens Willem Jan van der Burg heeft het toekennen van het predicaat ook een boodschap voor de toekomst. “Hoe eervol het predicaat ook is, het betekent niet dat wij op onze lauweren kunnen rusten. Het daagt ons juist extra uit om de juiste beslissingen te blijven nemen op weg naar een gezonde, innovatieve en duurzame toekomst. We willen ons continu blijven optimaliseren om ook de volgende 125 jaar te kunnen realiseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *