Vraagprijs occasions in AOX stijgt licht

De Autodata Occasion indeX (AOX) heeft zijn licht opgaande lijn van de afgelopen maanden weten vast te houden. De graadmeter voor de showroomvraagprijzen steeg naar 101,50 per 1 oktober, wat 0,36 meer is dan de maand ervoor.

Vergeleken met 1 oktober 2016 is de totale index ruim een procent hoger komen te staan. De beperkte groei van de vraagprijs is echter nogal ongelijk verdeeld. Ze komt volledig op het conto van de oudere voertuigen (8-12 jaar), die afgelopen maand een vol procent in de plus gingen. De overige leeftijdssegmenten (0-4 en 4-8 jaar) beleefden juist een (geringe) achteruitgang.
aox_leeftijd_oktober
Bron: Autodata Nederland
  Kijkend naar heel 2017 blijkt dat er alleen bij de occasions-op-leeftijd fut zit in de prijsontwikkeling. En wie terugblikt naar oktober 2016, constateert zelfs een groei van ruim zes procent (103,46 om 109,65) bij de oudjes.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †