Wereldwijde autoverkopen PSA -12,8 procent

De PSA Groep heeft in het eerste halfjaar van 2019 wereldwijd ruim 1,9 miljoen auto’s verkocht. Dat is 12,8 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2018.

De terugval kwam vooral op het conto van tegenvallende verkopen in China/Zuidoost-Azië (-60,6 procent) en in het Midden-Oosten/Afrika (-68,3 procent). De verkopen in Europa waren daarentegen 0,3 procent beter dan vorig jaar.

Europa

In Europa worden ook verreweg de meeste auto’s verkocht: bijna 1,7 miljoen, ofwel  88,2 procent van het totaal. Het is opmerkelijk dat PSA er in Europa wel in slaagt de autoverkopen te doen stijgen. De Europese markt is in het eerste halfjaar immers ruim 2 procent gedaald (-2,1 procent in de eerste vijf maanden, volgens Acea-cijfers). PSA groeide in alle grote Europese markten.

Citroën

PSA schrijft de groei vooral op het conto van de uitstekende resultaten van Citroën, dat de verkopen in het eerste halfjaar met 2,6 procent zag stijgen tot een totaal van 455.855 stuks. DS, hoewel in absolute aantallen nog geen tiende van de grootte van Citroën, zag de verkopen met 1,7 procent toenemen tot 28.801. De verkopen van Peugeot in Europa daalden met 1,6 procent tot 639.385.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters