Zesde directeur in vijf jaar bij Fiat-Chrysler NL

Bij de Nederlandse Fiat-Chrysler-importeur is per vandaag Yann Chabert, directeur van FCA Belux tijdelijk aangesteld als algemeen directeur. Hij combineert beide functies, nu managing director Christiaan Dols is opgestapt.

ychabertChaberts entree volgt daags nadat de Nederlandse merkdealers het vertrek van Dols te horen hadden gekregen. Christiaan Dols kwam eind 2016 in dienst, als countrymanager Alfa Romeo & Jeep, om per juli 2017 benoemd te worden tot algemeen directeur. Eerder werkte hij in verschillende functies voor BMW Group Nederland. Over het waarom van zijn plotse vertrek doet de importeur geen nadere mededelingen.

Nieuwe kopman

De komst van Yann Chabert betekent dat FCA Nederland voor de zesde keer sinds 2011 een andere kopman heeft. Eind dat jaar vertrok Cor Baltus, waarna respectievelijk Marcello Fantoni, Alejandro Noriega, Christiana Alicata en Christiaan Dols elkaar opvolgden. Yann Chabert is sinds 17 mei 2016 ceo van FCA Belgium en kwam destijds over van FCA France, waar hij countrymanager Fiat, Lancia & Abarth was. Chabert oefende sinds 1993 verschillende functies uit binnen de Fiat Group en de Chrysler Group.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †