bekeken: 1593 x
Waardeer dit artikel:
117 votes, average: 2,59 out of 5117 votes, average: 2,59 out of 5117 votes, average: 2,59 out of 5117 votes, average: 2,59 out of 5117 votes, average: 2,59 out of 5
(2,59)
(Inloggen is vereist)

Rijklaarkosten vanaf november verplicht

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 oktober 2016, 07:53

Leestijd: 1 minuut

De aanstaande maandwisseling is een belangrijke voor de autobranche: per 1 november 2016 moeten onvermijdbare rijklaarkosten c.q. afleverkosten zijn opgenomen in de geadverteerde adviesprijs (zie voorbeeld van VWE). De Autoriteit Consument & Markt heeft aangekondigd bedrijven te beboeten die deze kosten vanaf volgende maand niet meerekenen.

De maatregel werd begin augustus aangekondigd en beoogt een einde te maken aan aparte kosten die bovenop de geadverteerde prijs worden gerekend. Om voor de branche transparantie te creëren, heeft de ACM op zijn website een aantal vragen over dit thema beantwoord.

Vuistregel is dat onvermijdbare kosten ‘alle kosten zijn die een consument verplicht moet betalen voordat hij met de auto weg kan rijden’. Daarbij valt te denken aan reinigen en poetsen van de carrosserie, de afleverbeurt, kentekenplaten, leges  en recyclingbijdrage. Welke componenten deel uitmaken van de autorijklaarkosten verschilt per merk, reden voor de ACM om niet alles tot in detail voor te schrijven. Deels bepaalt de ondernemer zelf of kosten onvermijdbaar zijn, zoals een in overleg met de klant bepaald onderhoudsplan met vaste maandlasten.

Tags: , ,

Winnaars F1-reis op beurs…LKQ zet groei voort
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties