fbpx
bekeken: 562 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

VOC vernieuwt opleiding autoschadetechnicus

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 11 september 2019, 15:08

Leestijd: < 1 minuut

VOC heeft in samenwerking met het Automotive College van ROC Midden Nederland de opleiding voor autoschadetechnicus op mbo 3-niveau verlengd en geïntensiveerd.

Omdat voertuigen en voertuigsystemen steeds complexer worden, moet ook de opleiding voor diegenen die daaraan moeten werken af en toe aangepast worden. Doel is autoschadetechnici af te leveren die herstel kunnen uitvoeren aan voertuigsystemen waarin elektronica is verwerkt.

Intensief

Aan de vernieuwde opleiding is een startbijeenkomst toegevoegd waarin praktijkopleiders en deelnemers met elkaar in contact gebracht worden en waar het opleidingsprogramma besproken wordt. Daarnaast zijn er extra sessies voor het technisch oefenen in de praktijk en wordt dit soms in kleinere groepen gedaan. Ook worden er nieuwe leermiddelen in gebruik genomen, waarmee deelnemers zelfstandig kunnen oefenen. Bovendien is er intensievere begeleiding in de vorm van studentcoaching.

Programma

De opleiding bestaat uit 36 technische sessies verzorgd door een trainer van VOC, tien sessies Nederlands/rekenen en drie sessies voor het keuzedeel. De opleidingslocatie is bij het Automotive College in Nieuwegein. Inschrijven is nog mogelijk voor de opleiding die start op 9 januari 2020.

Tags: , , ,

Schadeafhandeling moet én kan…ALD test mobiliteitsapp
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties