fbpx
bekeken: 929 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Rotterdam mag benzineauto’s weren

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 juni 2018, 09:13

Leestijd: < 1 minuut

De gemeente Rotterdam mag ook benzineauto’s van voor 1992 weren uit het centrum. Dat heeft de bestuursrechter van de Raad van State bepaald in een uitspraak van 6 juni jl.

Bij het instellen van de milieuzone door de gemeente Rotterdam werd bepaald dat dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1992 het centrum niet meer in mochten. Eigenaren van oudere benzineauto’s tekenden hier beroep tegen aan. Gevolg was dat de rechtbank Rotterdam het verbod op de oude benzineauto’s terugdraaide. Het verbod op oude dieselauto’s bleef wel gehandhaafd. De gemeente Rotterdam tekende vervolgens bij de Raad van State beroep aan tegen deze uitspraak.

Afweging

De bestuursrechter van de Raad van State heeft de gemeente Rotterdam daarin nu gelijk gegeven. De gemeente Rotterdam mag zelf afwegen welke belangen het zwaarste wegen. Dat de milieueffecten van het weren van oude benzineauto’s nauwelijks bijdraagt aan een schonere lucht doet daarbij niet ter zake.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk. De gemeente Rotterdam laat weten de uitspraak eerst te bestuderen. Voorlopig worden nog geen boetes uitgedeeld. Wanneer de milieuzone wel gehandhaafd zal worden, maakt de gemeente zo snel mogelijk bekend.

Tags: ,

Geld verdienen na 2025, hoe…Paul Wessels directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties