bekeken: 1037 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Scenario’s schade-/carrosseriebranche in 2025

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 25 oktober 2018, 14:58

Leestijd: < 1 minuut

Werkgevers uit schadeherstel en carrosseriebouw hebben samen scenario’s voor het jaar 2025 ontwikkeld. Ook  hebben zij geïnventariseerd welke koers nu in te zetten om tijdig klaar te zijn voor de toekomst.

De initiatiefnemers willen deze scenario’s delen met alle werkgevers en werknemers in beide branches. Beïnvloedende aspecten die aan bod komen zijn onder meer ‘autonoom rijden’, ‘veranderende wensen van de consument’ en ‘transportoplossingen in het jaar 2025’. “Precies weten doen we het niet”, aldus Wieteke Tichelaar, programmadirecteur OOC. “Het is de toekomst en die overkomt je. Maar door nu na te denken over de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf en je werk, geef je richting aan je eigen toekomst.”

Trends

Samen met adviesbureau Futureconsult hebben OOC, werkgevers, VOC en de organisaties Focwa en RAICarrosserieNL gezocht naar de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche en de carrosseriebouw. En naar de gevolgen daarvan voor bedrijven en werknemers. Voor beide sectoren zijn toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Hieruit zijn per branche vier verschillende toekomstbeelden voortgekomen. Bij elk toekomstscenario kan de bezoeker zichzelf vragen stellen:

  • als dit werkelijkheid wordt, wat zijn dan mijn kansen en bedreigingen?
  • waar zou ik eigenlijk vandaag al mee moeten beginnen om nieuwe kansen te pakken of mijn huidige situatie te behouden?
  • hoe verandert de omgeving?
  • welke signalen zie ik die duiden op een bepaald scenario?

De scenario’s zijn vertaald in animaties. Per deelbranche zijn ze te vinden op de OOC-website, inclusief een digitaal naslagwerk.

Tags: , , , , , ,

Route Mobiel: meer schades…Aumacon: sterke concentratie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties