bekeken: 3098 x
Waardeer dit artikel:
614 votes, average: 2,71 out of 5614 votes, average: 2,71 out of 5614 votes, average: 2,71 out of 5614 votes, average: 2,71 out of 5614 votes, average: 2,71 out of 5
(2,71)
(Inloggen is vereist)

Schade vaak aan stilstaande auto

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 augustus 2011, 11:20

Leestijd: < 1 minuut

De verzekeringssite Zelf.nl, onderdeel van SNS Reaal, heeft geconstateerd dat stilstaande voertuigen als eerste betrokken zijn bij schadegevallen. Dit blijkt uit de cijfers van de claims op de eigen autoverzekering. Op zaterdagmiddag tussen twee en drie uur is het risico het grootst op autoschade, mede dankzij overvolle parkeerplaatsen. Bestuurders hebben moeite met parkeren in kleine ruimtes.

“Helaas is het standaard schadeformulier niet specifiek genoeg om de precieze toedracht te achterhalen. Het zou logisch zijn om aan te nemen dat stilstaande voertuigen niet keurig netjes geparkeerd staan. Aannemelijker is dat zij net gestopt zijn voor een gebeurtenis voor hen als een rood licht of een overstekende voetganger en dat de achteropkomende bestuurder zich in hun kofferbak boort”, zo staat te lezen op de blog van de online verzekeraar.

De tweede plaats wordt ingenomen door de bijzondere manoeuvre. “Parkeren, achteruitrijden of vanuit stilstand een helling oprijden blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Je voert dan ook een groot aantal verschillende handelingen uit en oplettendheid is daarbij een ondergeschoven kindje.”

Tags: , , ,

Mazda biedt nieuwe…Fleetselect occasion-benchmark
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties