6,7 procent minder auto-inbraken in 2020

Het aantal auto-inbraken is in 2020 met 6,7 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De daling was het sterkst in de provincie Limburg (-22,3 procent). Na Limburg waren er ook flinke dalingen te zien in Groningen (-21,6 procent), Flevoland (-19,5 procent) en Friesland (-19,0 procent). Het aantal auto inbraken steeg juist het hardst in Zeeland, namelijk met 54,7 procent. Ook in Drenthe was een grote toename te zien (30,5 procent).

Dat concludeert verzekeringsvergelijkingssite Independer op grond van een analyse van politiedata.

Lockdown

Independer ziet een verband tussen de coronamaatregelen en het aantal auto-inbraken. Zo nam het aantal inbraken in auto’s tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7 procent, terwijl in januari en februari het aantal incidenten juist steeg met respectievelijk 7,7 procent en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Ook na de eerste lockdown nam het aantal auto-inbraken weer toe. In de maanden juli tot en met september werden namelijk gemiddeld 9,1 procent meer incidenten gemeld dan in 2019. Van oktober 2020 tot en met februari 2021 werd er gemiddeld 28,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *