Acht verzekeraars accepteren geen achttienjarige

Bij een vergelijkingsonderzoek onder 44 verzekeraars blijkt dat 8 van hen geen online autoverzekering aanbieden aan een 18-jarige.

Dat meldt verzekeringenvergelijkingswebsite Poliswijzer.nl. De vergelijkingswebsite probeerde online een WA-autoverzekering af te sluiten voor een 18-jarige uit Gelderland met een VW Golf van dertien jaar oud, nul schadevrije jaren en een maximaal kilometrage van 20.000 kilometer per jaar. Bij Aegon, Kroodle, National Academic , Nowgo , Promovendum, Proteq, Reaal en Zelf.nl kon deze persoon niet terecht. Zij stelden een hogere minimumleeftijd dan 18 jaar als toegangseis, variërend van 22 jaar (Promovendum) tot 31 jaar (Aegon).

Hoge premie

De premies die de verschillende verzekeraars vervolgens in rekening brengen verschillen nogal en kunnen hoog oplopen. Dat daarbij Myjini.nl wordt genoemd met een onwaarschijnlijk hoge premie van 424,56 euro per maand berust op een technische onvolkomenheid, zo legt Chrétienne Hoek van Myjini uit. “Er gaat iets fout bij het verwerken van de gegevens in dit geval. Wij bieden via Allsecur juist autoverzekeringen voor jonge mensen aan met de mogelijkheid om tot 30 procent van je premie terug te verdienen, afhankelijk van je rijgedrag. Je kunt al zien dat het fout gaat in dit geval, omdat er bij het bedrag dat je kunt terugverdienen 1 euro staat. In de praktijk zou dat bedrag veel hoger moeten zijn. Ook bij de simulatie op de website van Allsecur gaat het niet goed. Het is wel zo dat Allsecur bepaalt of een bepaalde verzekering geaccepteerd wordt en in dit geval een beperking wil instellen vanwege de jonge leeftijd.”  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters