AkzoNobel en Axalta beëindigen fusiegesprekken

AkzoNobel en Axalta hebben hun gesprekken over een mogelijke fusie beëindigd zonder overeenkomst.

Dat laat AkzoNobel in een persverklaring weten. Op 30 oktober 2017 maakte AkzoNobel bekend dat het constructieve gesprekken voerde over een potentiële fusie van AkzoNobel Paints en Coatings met Axalta. In de markt circuleerden toen al langer berichten dat AkzoNobel en Axalta met elkaar in gesprek waren. AkzoNobel voerde deze gesprekken nadat het een overnamepoging door PPG had geblokkeerd.

Groei

Het mislukken van die overnamepoging is niet door alle aandeelhouders positief ontvangen. AkzoNobel heeft daarop de strategie gewijzigd en wil nu de groei versneld doen toenemen. Het doel voor 2020 is dan ook een toename van 15 procent return on sales (winst voor aftrek van belastingen) en 25 procent return on investment (rendement op investering). AkzoNobel blijft zich daarbij richten op de bedrijfsonderdelen verf en coatings. De chemietak wordt afgestoten. Topman Thierry Vanlancker: “Ik heb er vertrouwen in dat onze strategie significante waarde voor aandeelhouders en andere belanghebbenden biedt, zowel op de korte termijn, de middellange termijn als op de lange termijn. Wij blijven gericht op onze strategische mogelijkheden om in de toekomst onze organisatie te ontwikkelen en de winstgevendheid te verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters