AkzoNobel lanceert tweede startup challenge

Voor de editie van 2021 roept lakkenfabrikant AkzoNobel opnieuw startups op om hun innovatieve oplossingen voor duurzamer businesskansen in te sturen. Startups krijgen hiervoor tot 20 juli de tijd.

AkzoNobel startte in 2019 met het programma Paint the Future, waarbij het startups de mogelijkheid biedt om samen met AkzoNobel te werken aan innovatieve oplossingen. “Pionieren met nieuwe technologieën en oplossingen om te komen tot perfecte afwerkingen voor onze klanten is iets wat we al honderden jaren doen”, zegt Klaas Kruithof, directeur technologie van AkzoNobel. “De ontwikkeling van technologie gaat tegenwoordig razendsnel. Daarom nodigen we andere partijen uit om samen met ons grenzen te verleggen – voorbij verwachtingen, verbeelding en generaties. Paint the Future is een enorme stimulans voor de gezamenlijke innovatie in de verf- en coatingsindustrie.”

Kansen

In de twee jaar dat Paint the Future bestaat, zijn er al achttien succesvolle oplossingen werkelijkheid geworden. “Ally van der Boon, programmamanager Paint the Future: “Startups krijgen toegang tot AkzoNobels expertise, middelen en wereldwijde activiteiten – en de kennis van de ruim 2200 leden die samenwerken in ons innovatie-ecosysteem. Dat biedt hen heel veel mogelijkheden om hun oplossingen te ontwikkelen en te versnellen. Stel je zich eens voor hoe ver we kunnen komen als we dat samen aanpakken.”

Vijf vraagstukken

Voor de nieuwe challenge is AkzoNobel op zoek naar oplossingen op vijf terreinen:

  • Verbeterde functionaliteit: technologie met nieuwe functionaliteit en/of met fundamenteel vernieuwende eigenschappen om tot perfecte afwerkingen te komen.
  • Ervaring van de klant: oplossingen om de manier waarop onze klanten onze producten en diensten ervaren te verbeteren.
  • Slimme toepassing: oplossingen om de manier waarop verven en coatings worden aangebracht te veranderen of te verbeteren.
  • Circulaire oplossingen: oplossingen om circulair gebruik van materialen op elk punt in onze waardeketen mogelijk te maken.
  • Slimme productie- en toeleveringsketen: oplossingen om tot slimmere productie- en toeleveringsketens te komen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.