Allianz Direct is Autoverzekeraar van het Jaar

Onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl wijst Allianz Direct aan als de autoverzekeraar die het beste tegemoet komt aan de wensen die autobezitters stellen aan een autoverzekering.

Het is voor het eerst dat Autoverzekering.nl de verkiezing organiseert. Autoverzekering.nl deed het onderzoek in samenwerking met onderzoeksbureau Dynata. Allereerst werd onder duizend autobezitters een inventarisatie gemaakt van de polisvoorwaarden die voor autobezitters het belangrijkst werden gevonden. Alleen polisvoorwaarden die door meer dan 60 procent van de respondenten werden genoemd, zijn meegenomen.

Vervolgens heeft Autoverzekering.nl deze voorwaarden getoetst aan de polisvoorwaarden van verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Allianz Direct scoorde met een 7,5 het hoogste gemiddelde op de verschillende dekkingen (WA, WA beperkt casco, WA volledig casco). Aegon bezet een tweede plaats, Hema is derde.

Verbetering

Uit de inventarisatie blijkt dat autobezitters een ruime dekking bij schade en een goede bereikbaarheid belangrijker vinden dan de hoogte van de premie. In de praktijk liggen polisvoorwaarden en wensen van autobezitters soms ver van elkaar. Frederik van der Veen, ceo bij Autoverzekering.nl: “De rapportcijfers zijn eigenlijk nog best laag, wat betekent dat er nog veel ruimte voor verbetering is. We zien dat autoverzekeraars de klant nog meer centraal dienen te stellen om beter aan te sluiten bij wat autobezitters belangrijk vinden.”

Transparant

Het beter op elkaar laten aansluiten van polisvoorwaarden en consumentenwensen is slechts één doel dat Autoverzekering.nl zegt te willen bereiken met het onderzoek. Van der Veen: “Anderzijds wilden we onderzoeken welke verzekeraars het best aan deze behoeftes voldoen, zodat we die informatie op onze website kunnen verwerken. Zo maken we het vergelijken van autoverzekeringen makkelijker door te laten zien wat andere consumenten vinden en welke verzekeraar daarbij aansluit. Door de inhoud van de – vaak moeilijk te begrijpen – polissen uit te pluizen en de verschillen te laten zien, maken we de markt van autoverzekeringen duidelijker en transparanter.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2902 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *