Allsecur verder onder de naam Allianz Direct

Online verzekeraar Allsecur gaat dit jaar verder onder de naam Allianz Direct. Het bedrijf neemt hiermee de naam van het moederbedrijf Allianz aan. Sinds de start in 2008 is Allsecur al onderdeel van Allianz.

De merknaam van het moederbedrijf wordt nu aangenomen, omdat vier Europese online merken van Allianz worden samengevoegd tot één Europees verzekeringslabel. Voor de Nederlandse markt blijft Allianz Benelux de risicodraagster. Het merk Allsecur verdwijnt de komende maanden geleidelijk uit de markt.

Europese schaal

Behalve de naam Allsecur worden het komende jaar ook de online merken Genialloyd (Italië) en Fénix Directo (Spanje) samengevoegd tot één Europees label. De toevoeging ‘Direct’ moet illustreren dat mobiel en digitaal voorop staan. Bart Schlatmann, CEO Allianz Direct, licht toe: “Door samen te werken op Europese schaal, creëren we nog meer slagkracht om innovaties snel beschikbaar te stellen.” Allianz Direct blijft een aparte activiteit binnen de groep: naam en huisstijl veranderen, maar het contract van de huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.