ASN Vermaire primeur met Daisy Wheel

ASN Vermaire in Haarlem is het allereerste schadebedrijf in ons land dat werkt met de automatische verfmengmachine Daisy Wheel. Het bedrijf investeerde overigens niet alleen in deze hightech machine, maar ook in een aparte afdeling cosmetisch repair.

De Daisy Wheel is ruim een maand geleden geïnstalleerd bij Vermaire en sindsdien volledig operationeel. “We merken nu al dat het veel efficiënter werkt”, zegt Dennis Petrus, directeur-eigenaar van het bedrijf. “Groot voordeel is ook dat we met de Daisy Wheel veel makkelijker kleine hoeveelheden kunnen aanmaken. Bovendien werkt het apparaat heel nauwkeurig en is de kleurechtheid gegarandeerd.”

In totaal worden bij Vermaire wekelijks zo’n honderd tot honderdvijftig doorgangen gerealiseerd, zeker nu het bedrijf ook actief is geworden met cosmetisch repair onder de conceptnaam: Quick Repair. Het aanmaken van kleine hoeveelheden lak is vooral ook van belang voor het cosmetisch herstel.

Het grote winstpunt van de Daisy Wheel is het lagere en veel efficiëntere lakverbruik. Het systeem wordt online, continue afgestemd op de kleurendatabase van de lakfabrikant waardoor het schadebedrijf altijd up to date is met de kleurenrecepturen.

Lees in de aankomende editie van Aftersales Magazine meer over de Daisy Wheel en ASN Vermaire in Haarlem.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.