Audatex ziet 25% minder schadecalculaties

Dat de crisismaatregelen ter bestrijding van het coronavirus effect hebben op de schadeherstelbranche, is terug te zien in de Audatex-schadecalculaties. Eind maart waren dat er 25 procent minder dan begin maart.

Begin maart 2020 was er nog een hoger calculatievolume dan een jaar eerder, omdat er begin deze maand nog veel schades gerepareerd werden die tijdens de stormen in februari zijn ontstaan. Zowel in week 10 als in week 11 lagen de volumes aanzienlijk hoger dan in 2019.

Vanaf 16 maart (week 12) zijn de eerste gevolgen van de crisismaatregelen terug te zien in de schadevolumes. In die week is het calculatievolume ineens lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ten opzichte van de eerste week van maart is het volume in week 12 met 14 procent gedaald, in week 13 zelfs met 25 procent.

Schadebedrag

Ook in het gemiddeld schadebedrag (GSB) is een daling waarneembaar. In het begin van de maand is dat bedrag nog 1640 euro. In de loop van de maand zakt het met 9 procent naar 1493 euro.

Solera constateert dat er weliswaar veel minder zware ongelukken plaatsvinden en dat kleinere, rijdbare schades, die al enige tijd geleden kunnen zijn ontstaan, op dit moment alsnog voor herstel aangeboden worden. “De periode waar we op inzoomen is nog kort, maar de daling van het percentage onderdelen en de stijging van het percentage spuitwerk als onderdeel van het GSB lijken deze trend vooralsnog te bevestigen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.