Award voor Paintmanager XI Software van PPG

Lakproducent PPG heeft in de Verenigde Staten de CIO 100 Award gekregen voor zijn nieuwe Paintmanager XI software. Die maakt het de spuiter eenvoudiger om snel de juiste kleur te vinden.

ppgBij de jaarlijkse verkiezing worden over de hele wereld honderd organisaties geselecteerd op het gebied van informatietechnologie. “Het is een initiatief dat in de VS sterk leeft, maar in Europa veel minder bekend is”, licht Colour IT/Digital Marketing Specialist Peter Gerrits toe namens PPG Automotive Refinish Benelux. “Ga je echter kijken op Google, dan stuit je wel degelijk op talloze referenties die te maken hebben met deze prijs.”

Rendement

De software waarmee de award gewonnen is maakt het managers mogelijk de productiviteit en het rendement van het bedrijf te verhogen. Ook het vinden van de juiste kleur verloopt sneller en eenvoudiger met de nieuwe software. De database waaruit Paintmanager XI put wordt dagelijks geüpdatet. Hierdoor heeft de spuiter altijd toegang tot de nieuwste prime- en kleurvariantformules. Andere verbeteringen maken het mogelijk om zeer precies de juiste hoeveelheid lak te mengen. Ook is het gemakkelijker om actuele en uitgevoerde opdrachten te managen.

Werkgroepen

Gerrits vertelt meegewerkt te hebben aan de ontwikkeling van de software. Hij dacht in internationale werkgroepen mee over businesscases waarin het volgende niveau van software voor de schadebranche werd omschreven. “Ik kom vrij regelmatig bij het schadeherstelbedrijf over de vloer. Deze software is daadwerkelijk van buiten naar binnen ontwikkeld.” PPG verwacht binnenkort wereldwijd bij meer dan zeventigduizend klanten de nieuwe Paintmanager XI software te hebben geïnstalleerd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †