Axalta: ElectroLight kleur van het jaar 2021

Lakkenfabrikant Axalta heeft ElectroLight uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021. Het is een groen-gele tint met reflecterende eigenschappen die het zeer zichtbaar maken voor lichtdetectie- en bereiksystemen (lidar), terwijl de laagstructuur en het pigmentgehalte gemakkelijk kunnen worden overgedragen door radiodetectie en bereikbare (radar)systemen.

Hoewel wit wereldwijd de meest gekozen autokleur blijft, ziet Axalta dat steeds meer consumenten een aangepaste, gepersonaliseerde look kiezen. “Onze kleur van 2021 roept duurzaamheid, geluk en veiligheid op. ElectroLight loopt voorop in de huidige kleurentrends en anticipeert op opkomende technologische vooruitgang”, zegt productmanager Nancy Lockhart. “Consumenten zijn op zoek naar een breakout-kleur en ElectroLight biedt dit, terwijl het een progressieve benadering van autostyling en -ontwerp laat zien.”

Groene toekomst

“Het aanbieden van innovatieve producten die vooroplopen, is wat we elke dag leven en ademen bij Axalta”, zegt Hadi Awada,senior vice president bij Axalta. “ElectroLight is een nieuwe stap in de richting van het verlichten van een pad voor een groene toekomst voor alle soorten voertuigen, inclusief autonome voertuigen. ElectroLight is geformuleerd met mobiliteitsgevoelige technologie en combineert een passie voor individualisering met coatingwetenschap tot een functionele, expressieve en dynamische kleur.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *