Blackfin koopt schadespecialist CED Group

Schadespecialist CED Group, eigendom van een groot aantal Nederlandse verzekeraars en volmachten, komt in handen van het private equity fonds Blackfin Capital Partners.

Met de zes grootste huidige aandeelhouders van CED Group is eind vorige week overeenstemming bereikt. De komende weken wordt de ondernemingsraad om advies gevraagd. Ook worden dan de  overige aandeelhouders uitgenodigd hun aandelen te verkopen aan Blackfin Capital Partners.

Innovatie

De aanstaande nieuwe eigenaar zegt zich samen met CED sterk te willen maken voor meer innovatie en technologisch ondersteunende dienstverlening. De verandering van eigenaar heeft geen directe gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers. CED begon in 1971 met expertisediensten en is gehuisvest in Capelle aan den IJssel. Anno 2017 voorziet het bedrijf in full-service schademanagement op Europese schaal. Een van de pijlers is Mobility. Dat richt zich op auto’s, caravans, campers, vaartuigen en zwaar materieel. Blackfin Capital Partners concentreert zich als investeringsmaatschappij op de Europese financiële sector en heeft kantoren in Parijs, Brussel en Frankfurt.

Slagvaardiger

Het werkgebied van CED heeft zich de laatste jaren verbreed met nieuwe producten en diensten, ook buiten de verzekeringsbranche. Daarin speelt technologische innovatie een belangrijke rol. Met Blackfin als eigenaar kan CED volgens haar ceo Hans Coffeng de komende jaren “slagvaardiger en efficiënter zaken doen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †