Bovag en Focwa willen één keurmerk

Binnen nu en vijf jaar is er een gemeenschappelijk keurmerk van Bovag en Focwa. Die wens én verwachting spraken bestuurders van beide partijen deze week uit op de aan schadeherstel gewijde bijeenkomst van netwerkorganisatie Automotive Insiders.

De lange tijd als ‘koeltjes’ omschreven relatie tussen beide partijen heeft zijn ergste dip achter de rug, bleek tijdens de meeting. Partijen willen binnenkort weer met elkaar praten, zo gaven de voorzitter van Bovag Schade (Toine Beljaars) en directeur van Focwa (Femke Teeling) aan. Alom leeft in de schadeherstelbranche de verwachting dat beide organisaties vroeg of laat in elkaar schuiven. Een gezamenlijk schadeherstelkeurmerk voor de hele sector zou dan het concrete – en gewenste – resultaat zijn. Nu al zit tussen beide normeringen weinig licht. Het huidige verschil zit met name in de mogelijkheid om werkzaamheden uit te besteden. Focwa staat dat toe, mits het bedrijf dat de opdracht aanneemt instaat voor de kwaliteit. Voor Bovag is uitbesteden vooralsnog onbespreekbaar. Het verslag van de AI-bijeenkomst staat in de komende editie van Aftersales Magazine, die op 22 september verschijnt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters