Bovag: ook sectie caravan-/camperschade

Bovag Schadeherstelbedrijven, actief sinds 2017, is bezig met de voorbereiding van een aparte sectie voor caravan- en camperschadeherstel. Naar verwachting is deze tak operationeel met ingang van 1 januari 2020.

Vorig jaar kwam er al een sectie Ruitschadeherstel. De uitbreiding met een tweede sectie is eerder deze maand bekendgemaakt op het jaarcongres in Papendal. Samen met Focwa wordt momenteel gewerkt aan één schadenorm voor caravan- en camperherstel, onder te brengen in de bestaande stichting. Leden kunnen zich voor deze norm kwalificeren. In het najaar van 2019 volgt meer informatie over de kwaliteitsnorm en hoe gegadigden lid kunnen worden van de nieuwe sectie. Bovag-leden zijn hierdoor niet meer afhankelijk van een dubbel lidmaatschap met Focwa voor schadeactiviteiten. De afdeling Caravan- en Camperbedrijven telt ruim driehonderd leden. Voor schadeherstel aan caravans en campers wil Bovag een vergelijkbare branchenorm inrichten als per 1 oktober vorig jaar gebeurde in de samenwerking met Focwa.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †