Bovag praat met Focwa over schadetak

Bovag gaat de komende weken intensieve gesprekken voeren met Focwa over een samenwerking of wellicht wel een samengaan van beide schadetakken. Bovag is drukdoende met het opzetten van een schadeafdeling en heeft Toine Beljaars tot voorzitter benoemd van de nieuwe afdeling Bovag Schadeherstelbedrijven.

Peter Niesink, algemeen directeur Bovag: “De komende maanden zal de afdeling Bovag Schadeherstelbedrijven onder leiding van Toine Beljaars verder vorm krijgen. Momenteel worden gesprekken gevoerd met diverse stakeholders en opdrachtgevers. In de gesprekken tot nu toe tonen de grote opdrachtgevers en verzekeraars zich constructief inzake het Bovag-initiatief. Daarnaast overleggen we de komende weken met Focwa over samenwerking of samengaan, met de bedoeling de leden van de nieuwe afdeling Schadeherstelbedrijven daar voor het eind van het jaar duidelijkheid over te kunnen verschaffen.”

Focwa

Toine Beljaars (55) is geen onbekende in schadeland en de verzekeringsbranche. Hij was van medio jaren tachtig tot medio jaren negentig directeur van Focwa en daarna was hij onder meer interim-directeur bij Achmea Schadeservice. Vervolgens heeft hij diverse directiefuncties gehad in de verzekeringsbranche, waaronder tot medio 2013 algemeen directeur bij het verzekeringsbedrijf van Van Lanschot. Beljaars heeft ook veel ervaring in brancheorganisaties, zo was hij voorzitter van de NVGA (gevolmachtigd assurantiebedrijven). Hij combineert het voorzitterschap van Bovag Schadeherstelbedrijven met zijn ondernemerschap. Frans Kragten werkt al 18 jaar bij Bovag, onder meer voor Bovag Autodealers en als projectmanager. Hij stond aan de wieg van het programma Erkend Duurzaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.