Bovag start onderzoek naar merkerkend schadeherstel

Bovag start in samenwerking met Zilverstad, het consultancybureau van Johan Schoonhoven, een onderzoek naar merkerkenningen van autofabrikanten en importeurs omtrent schadeherstel. Doel is in kaart te brengen hoe kwaliteit en veiligheid door merkerkenning worden geborgd en een objectieve vergelijking te maken tussen de diverse erkenningen. 

Centrale vraag bij het onderzoek is volgens Bovag om te weten te komen of merkerkenning inderdaad kwaliteit en veiligheid van schadeherstel bevordert, of dat het niet meer is dan een marketinginstrument voor het merkkanaal. Woordvoerder Paul de Waal: “Dat zijn de twee uitersten. Het onderzoek dient om erachter te komen wat merkerkenning nu precies inhoudt. We gaan daar blanco in, we hebben geen werkhypothese. Het is afwachten wat het onderzoek oplevert.” Bovag verwacht komende zomer met de resultaten van het onderzoek te zullen komen.

Gelijkschakeling met Focwa

Eerder deze week liet Focwa weten te willen komen tot een universeel label voor merkerkend schadeherstel. De gespecialiseerde brancheorganisatie lijkt daarmee een stap verder te zijn dan Bovag met beleid ten aanzien van merkerkenning. Toch zijn er al diverse terreinen binnen schadeherstel waar Bovag en Focwa elkaar gevonden hebben. Er is al een gezamenlijke norm die kwaliteit van schadeherstel borgt. Ook voor ruitherstel en caravan- en camperherstel zijn gezamenlijke normen in de maak.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3951 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters