Brand verwoest autoschadebedrijf Fabris

Autoschadebedrijf Fabris in Heerhugowaard is zaterdagavond door brand verwoest. Ook de vijftien gestalde voertuigen gingen in vlammen op.

Ook een aangrenzend caravanreparatiebedrijf liep schade op. De brand brak rond 20.30 uur uit. Bij een aangrenzende garage bleef de schade beperkt tot rook en bluswater. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, reden om de omgeving zondag tijdelijk af te zetten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Fabris is gespecialiseerd in restauratie en carrosserieherstel van Italiaanse merken. Eigenaar Renato Fabris begon ruim dertig jaar geleden met schadeherstel aan (bedrijfs)auto’s, camper en tweewielers. Inmiddels werkt hij, meldt de website, voor verschillende verzekeraars en autobedrijven in de regio Heerhugowaard, Alkmaar en Schagen.

De onderneming zou vijf jaar geleden ook getroffen zijn door brand. Tegenover NH Nieuws zegt Fabris nog niet te weten of hij het kan opbrengen om de zaak opnieuw op te bouwen. “Dit wordt nu eerst gesloopt en daarna zien we wel weer verder.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.