Broekhuis herstelt gratis schade ‘A5-helden’

De twee auto’s die maandag 15 oktober op de A5 bij Amsterdam een slingerende auto klem reden en tot stoppen dwongen, worden gratis hersteld door Broekhuis Schade uit Ede. Dat bevestigt directeur Erik Honcoop aan Aftersales Magazine.

“Ik heb inmiddels een van de twee bestuurders gesproken. Zijn eigen verzekering wil het wel vergoeden, maar daarvoor moest hij aan allerlei voorwaarden voldoen. Hij moest onder meer een proces verbaal bijvoegen. Toen heb ik besloten deze mensen een warme douche te geven.”

Schuimbekkend

De twee automobilisten zagen maandag een auto slingerend over de A5 gaan, de bestuurder zat schuimbekkend tegen het zijraam geleund. Hij reed daarbij een voorrijdende Polo aan. De bestuurder van deze auto heeft door afremmen de auto van het slachtoffer tot stoppen gedwongen. Een tweede auto is achter de bewuste auto gaan rijden en heeft daarbij ook wat schade opgelopen. Uiteraard is ook de auto van het slachtoffer beschadigd. Erik Honcoop: “Dat schijnt een leaseauto te zijn, dus daar zal de leasemaatschappij van het slachtoffer verder zorg voor dragen.”

Mooi gebaar

De regionale nieuwssite NH Nieuws heeft nadien de eigenaren van de beschadigde auto’s in contact gebracht met Broekhuis Schade uit Ede. “Ik vond het een mooi gebaar voor twee mensen die door hun ingrijpen erger hebben kunnen voorkomen. Het zijn in mijn ogen echte helden. Eerlijk gezegd vind ik dat de verzekeraar van de man die onwel geworden is de schade had moeten vergoeden, maar ik doe dat graag voor ze.”

Schadebedrag

Hoe groot het schadebedrag is van beide auto’s kan Erik Honcoop nog niet zegggen. “Er worden in andere media al wel bedragen genoemd, maar dat vind ik nog een beetje voorbarig. In de laatste week van oktober gaan we de auto’s ophalen en dan zullen we zien hoe groot de schade precies is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters