Colad brengt nieuw assortiment duurzame lijmen

Colad introduceert een nieuw assortiment duurzame lijmen voor kunststofreparatie, glasreparatie, het afdichten/lijmen van naden en voor het repareren van panelen. De lijmen zijn sneldrogend, sterk, schuurbaar en overspuitbaar.

Colad heeft voor de vier verschillende toepassingen vier verschillende kleuren gebruikt. Kies eenvoudig per soort reparatie de juiste lijm met de bijbehorende kleur.

Kunststof

Geel is de kleur voor het repareren van kunststof. De lijm is een tweecomponenten PU-lijm. Dee lijm is verkrijgbaar in droogtijden van 30 seconden, anderhalve minuut, drie en een halve minuut en vijf minuten. De lijm is geschikt voor snelle cosmetische reparaties en grotere reparaties, zoals het verlijmen en vullen van middelgrote scheuren en gaten.

[responsive-video identifier=”rCr2NbkpCdY”]

Glas

Glasreparatie krijgt blauw. De bijbehorende lijm is geschikt voor het verlijmen van voorruiten aan de carrosserie. Het is een MS polymeerlijm, bestaande uit één component. De lijm is permanent elastisch en heeft een hoge initiële hechting en kleefkracht.

Naden

Naden afdichten en lijmen kan met de MS polymeerlijm, waarvoor de kleur groen is gebruikt. Deze lijm is geschikt voor het lijmen van verschillende materialen, onder andere carrosseriedelen. De lijm is verkrijgbaar in zwart, grijs en wit.

Panelen

Voor paneelreparatie heeft Colad een tweecomponenten epoxylijm met het grijze etiket. Deze lijm is geschikt voor het verlijmen van metaal en metaalcomposieten. Deze lijm kan worden gebruikt op blank metaal.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters