Van Doornspeek nieuwe directeur van VOC

Het bestuur van carrosseriebranche-opleider VOC heeft per 1 januari 2018 Yolande van Doornspeek aangetrokken als nieuwe directeur. Zij volgt interim-directeur Bethe Alkemade op, die sinds afgelopen voorjaar tijdelijk Frank Vos verving.

voc-yolande-van-doornspijkVan Doornspeek werkte eerder als manager Regio’s A+O Metalektro, lid MT en plaatsvervangend directeur. Ze deed ervaring op in zowel het commerciële deel van de opleidings- en arbeidsmarkt als op het gebied van onderwijs, gemeenten en arbeidsmarktgerelateerde instellingen en de (technische) branches. De nieuwe voorzitter moet volgens de bekendmaking van VOC invulling geven aan ‘de sterkere focus op het aansluiten van de wensen in de markt en het vertalen daarvan naar passende oplossingen’.

Breder inzetbaar

Eerder dit jaar zei interim-directeur Alkemade in gesprek met Aftersales Magazine dat schadebedrijven in toenemende mate behoefte hebben aan breder inzetbare medewerkers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †