Douwe Bekius in Raad van Toezicht VOC

Douwe Bekius, voormalig ceo van Carglass en Belron, is per 4 september voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting VOC. Hij neemt de plaats in van Aart de Koning, die tot dezelfde datum deze functie bekleedde.

Ook Mike Schilperoort heeft afscheid genomen als lid van de Raad van Toezicht. Daarnaast is Gerard Vesseur, voormalig cfo van Stedin, toegetreden tot de Raad van Toezicht. Met een derde lid met een opleidingsachtergrond wordt nog gesproken.

Douwe Bekius en Gerard Vesseur brengen volgens VOC “een frisse blik op de organisatie en branche.” In het persbericht zegt Bekius: “Wat meteen opvalt, is de enorme kennis en bevlogenheid van iedereen bij VOC. Echt indrukwekkend. De technologie gaat nu heel hard. Er ligt een belangrijke taak om dat versneld op te pakken. En natuurlijk helderheid over richting en leiding van de organisatie.”

Gerard Vesseur: ”VOC biedt relevante en effectieve opleidingen voor de belangrijke sectoren waarin bijna twintigduizend mensen werkzaam zijn, met ruim een miljoen schadedoorgangen en nieuw- en verbouw. Dit is essentieel voor de veiligheid op de weg.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *