EMM trekt Quadrum Capital aan en versnelt groeistrategie

EMM heeft investeringsmaatschappij Quadrum Capital aangetrokken om de eigen groeiambities te versnellen. Verdere wereldwijde expansie, een continue focus op productinnovatie en digitalisering in samenwerking met dealers en eindgebruikers vormen de basis voor de groeistrategie.

EMM heeft in de afgelopen jaren een sterke internationale groei doorgemaakt en met de vier eigen merken Colad, Hamach, Ronin Tools en Tander een solide positie in de markt verworven. Directeur en (voormalig groot-) aandeelhouder Thomas van der Kooij: “Productinnovatie in combinatie met een scherpe positionering en communicatiestrategie zijn key geweest voor de snelle groei die we hebben doorgemaakt. Het is onze ambitie om sterk door te groeien en onze positie vanuit onze innovatiekracht wereldwijd verder uit te bouwen. Met nieuwe oplossingen vóór en mét onze klanten het verschil maken in de markt; daar gaan we voor. In Quadrum Capital hebben wij de juiste partner aan boord om deze groeiambities succesvol te verwezenlijken en versneld door te groeien als innovatiecentrum voor lakverwerkende markten wereldwijd door het leveren van nieuwe innovatieve non-paint oplossingen.”

Managing Partner bij investeringsmaatschappij Quadrum Capital, Peter Oostenenk: “EMM is een prachtig bedrijf dat toonaangevend is in onder andere de internationale wereld van de autoschadeherstelbedrijven. Het bedrijf kent een wereldwijd groeiende afzet en staat bekend als kwaliteitsspeler. De voortvarende manier waarop samen met dealers en eindgebruikers nieuwe ideeën, zoals het recent geïntroduceerde UV Fast Curing System, ontwikkeld worden is een kerncompetentie waarop we in de groeistrategie zullen voortborduren. Samen zullen wij EMM de komende jaren wereldwijd nog sterker op de kaart zetten.”

Naast Quadrum Capital blijven ook de huidige aandeelhouders van EMM aan als aandeelhouders. Het huidige management blijft onder leiding van directeur en medeaandeelhouder Thomas van der Kooij leiding geven aan EMM.

De transactie tussen EMM en Quadrum Capital is begeleid door M&A adviseur Marktlink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *