Enthousiasme voor schadeherstel

Om de instroom van nieuwe mensen in de schadeherstelbranche te bevorderen organiseert de AutoTech Alliantie geregeld bijeenkomsten bij schadeherstelbedrijven. Op 21 mei jl. vond de meest recente bijeenkomst plaats bij de onlangs gebouwde vestiging van Schadenet Van Mossel in Nijmegen.

Voor de bijeenkomst hadden 33 potentiële kandidaten zich aangemeld. Verschillende activiteiten zorgden ervoor dat hun enthousiasme voor schadeherstel verder werd aangewakkerd, waaronder een rondleiding door het bedrijf, een presentatie over het bedrijf en de mogelijkheid om medewerkers van het bedrijf te spreken. Ook werd technische uitleg gegeven over hightech voertuigen en kon er een demonstratie gevolgd worden over de opleiding voor het herstel van de volledig elektrische suv Ford Mustang Mach-E.

Intake

Geïnteresseerden konden zich direct na de bijeenkomst aanmelden voor een dienstverband bij Schadenet Van Mossel of één van de andere AutoTech Alliantie-leden. Na een uitgebreide screening volgt dan een intake, waarna een bij het individu passende opleiding wordt aangeboden.

Eerder is gebleken dat de resultaten van dergelijke bijeenkomsten goed zijn. Bij een bepaalde bijeenkomst schreef zelfs 40 procent zich uiteindelijk in. Het percentage kandidaten dat definitief in het vak is gebleven, bedraagt 24 procent.

Toch is dit nog niet genoeg. De werving van aspirant-schadeherstellers is met name van belang door de toename van hightech technieken in nieuwe voertuigen. Saskia Booy benadrukt dat de AutoTech Alliantie dit ziet als een van de speerpunten van de vereniging: “Zonder nieuwe instroom van medewerkers wordt repareren van met name hightech auto’s in de toekomst moeilijk.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.