Femke Teeling benoemd in bestuur OOC

Femke Teeling, directeur van Focwa, is benoemd als lid van het bestuur van het OOC, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Carrosseriebedrijf.

De benoeming is onderdeel van de herpositionering van OOC en VOC, waarbij beide organisaties minder met elkaar vervlochten zijn. Zo was de directeur van VOC dezelfde persoon als de directeur van het OOC. Femke Teeling: “Het had onder meer tot gevolg dat in het verleden een aantal zaken bijna automatisch werd toebedeeld aan VOC. We gaan nu meer per project bekijken wat de beste oplossing is. En dat betekent uiteraard ook veranderingen binnen VOC.” Met het vertrek van Frank Vos per 1 mei 2017 komt aan deze situatie een einde. Robin Colard van organisatieadviesbureau Linxx treedt op als interim-directeur. Hij verwacht over enkele maanden een nieuwe directeur te kunnen benoemen.

Fonds

Bij het OOC aangesloten bedrijven dragen per werknemer jaarlijks 0,5 procent van de loonsom af aan het OOC. Uit het fonds worden activiteiten bevorderd die ervoor zorgen dat de carrosseriebranche over de juiste vakmensen beschikt en blijft beschikken. Robin Colard: “We maken een jaarplan, op basis van een bepaalde strategie. Dit jaar zetten we vooral in op duurzame inzetbaarheid. En dan zoeken we daarbij de beste partijen om daar invulling aan te geven. Het kan zijn dat zij zichzelf bij het OOC melden, het kan ook zijn dat het initiatief van het OOC uitgaat.”

Ledenbelang

Uiteindelijk is haar benoeming in het belang de leden van Focwa, zegt Femke Teeling. “Doordat ik er nu in zit, kunnen we de verbinding maken met Focwa en kunnen we echt wat betekenen voor onze achterban, want omdat de auto zo snel verandert, verandert ook de opleidingsbehoefte van onze leden. Daar zitten we nu nog dichter op.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar