Focwa gematigd positief over Prinsjesdag

Brancheorganisatie Focwa ziet in de verlaging van de vennootschapsbelasting in de eerste schijf en de verruiming van de werkkostenregeling positieve aspecten van de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen. Toch heeft Focwa ook kritiek. Focwa heeft deze evaluatie per brief aan zijn leden gestuurd.

Schadeherstellers moeten flinke investeringen doen om gelijke tred te kunnen houden met de toenemende complexiteit van moderne auto’s. Focwa maakt dan ook bezwaar tegen het uitstel van de lastenverlichting in de tweede schijf en de inperking van de zelfstandigenaftrek.

Personeel

Gezien het tekort aan kwalitatief technisch geschoold personeel is Focwa blij met de extra jaarlijkse investeringen van 100 miljoen euro in het technisch vmbo. Focwa stelt hierbij wel dat die vergezeld moeten gaan van structurele toekomstplannen met het mbo en het bedrijfsleven. Ook de voortzetting van de subsidieregeling voor praktijkleren ziet Focwa als een positief punt.

Data

Daarnaast maakt Focwa zich sterk voor een gelijk speelveld waar het gaat om de toegang tot voertuigdata. Het belang hiervan voor schadeherstel wordt immers steeds groter.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *