Focwa onderzoekt problematiek onderdelenstroom

Focwa start een onderzoek naar de impact van stijgende onderdelenprijzen op het schadebedrag. Op basis van de uitkomsten volgen concrete aanbevelingen. Het onderzoek betreft zowel autoschade als autoruit- en caravan-/camperherstel.

Onder meer de invloed van het groeiende aantal rijhulp- en veiligheidssystemen wordt onder de loep genomen. Deze technisch hoogwaardige componenten stuwen het gemiddelde schadebedrag en hebben een wezenlijke invloed op het verdienmodel van de schadehersteller. “Voor consumenten, opdrachtgevers en schadeherstellers vergt deze ontwikkeling een zoektocht naar oplossingen, zodat veilig en kwalitatief herstel geborgd (en betaalbaar) kan blijven”, schrijft de brancheorganisatie. Reden om samen met consultant Hans Groenhuijsen een onderzoek te starten naar de problematiek. De aanbevelingen zal Focwa in dialoog met haar stakeholders bespreken.

Buikgevoel

Femke Teeling, directeur Focwa: “Als branchevereniging kan je niet alleen je buikgevoel volgen. Zeker op thema’s die het verdienmodel van onze leden raken, hebben we behoefte aan gedegen onderzoek. De impact van onderdelenprijzen is dermate groot dat we hier de komende weken op gaan focussen.” De resultaten worden gebruikt als input voor het komende Focwa-congres (3 oktober, De Fabrique in Maarssen).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †