Haal de diagnose-expert in je schadewerkplaats

De uitdaging van elke universeel opererende schadewerkplaats is de technische data van elk model auto, jong en oud. Voor programmeerwerk is dealerbezoek nodig of een liveverbinding met de voertuigfabrikant. Menig schadehersteller schakelt uit efficiency-oogpunt Jifeline in.

Partnercontent

Het beeld in veel schadeherstelbedrijven is dat er na het vervangen van onderdelen programmeerwerk nodig blijkt waarvoor de auto naar de dealer moet. Daarmee gaan kostbare uren verloren en nadien volgt nog een factuur. Schadecalculator Remy Spits Warnars van ABS Splinter in Amsterdam krijgt bijvoorbeeld vaak te maken met inbraakschades. “Dan komen Audi’s binnen waarvan de airbags gestolen zijn. Om de module combischakelaar en sleepring te vervangen gebruiken we tegenwoordig Jifeline. De auto hoeft de werkplaats niet uit, we vervangen de unit en Jifeline regelt het verder. Ook voor sleutels inleren doen we dat zo.”

En hij staat niet alleen. Ook Ewoud Spilker bij Möller vestiging Rotterdam Schiebroek Hillergersberg herkent dit beeld. Hij is als diagnosespecialist regelmatig in contact met de mensen bij Jifeline, onder meer bij de genoemde diefstalschades maar ook voor het vervangen van regeleenheden en het afstellen van koplampen. “Het scheelt enorm veel tijd die je anders kwijt bent met het naar de dealer gaan.” Spilker schat in toch wel zo’n tien keer per maand te communiceren via de Jifeline-interface, Spits Warnars iets minder vaak. Beide zijn al 2,5 tot 3 jaar klant bij Jifeline.

Als groot voordeel geldt niet alleen de tijdsbesparing. “Zij hebben toegang bij de fabrikanten en dat zouden we zelf ook kunnen doen. Dat is nogal een investering. Nu betalen we waar we daadwerkelijk gebruik van maken.” De kennis is namelijk gewoon in huis benadrukt Spilker: “Het verschil is dat zij in verbinding staan met het platform van de fabrikant en de benodigde programmering kunnen verzorgen. Dat is super en wij kunnen gewoon verder met ons eigen werk.”

Beiden zijn het erover eens dat meekijken overbodig en ook niet zinnig is. “Een enkele keer moet er even door iemand in de werkplaats ondersteund worden omdat dat niet op afstand kan, maar meekijken wat er op de laptop gebeurt? Dat heeft geen toegevoegde waarde, je leert er niet van en je hebt zo in feite dubbele kosten. Dan kun je beter ander werk oppakken.”

Jifeline is een automotive diagnoseconcept. Wij beschikken over een helpdesk waar diagnosespecialisten op afstand een voertuig kunnen overnemen. Op deze manier kunnen wij allerlei werkzaamheden uitvoeren zoals bijvoorbeeld trekhaakcoderingen, sleutels inleren, verstuiveraanpassingen en service resets. Ook modulecodering zoals koplamp, radarkop, ABS, ECM etc. behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze uitgebreide mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *