Halfjaarcijfers Belron richting 2 miljard

Een groei van ruim acht procent brengt de halfjaaromzet van autoruitenspecialist Belron (o.a. Carglass) dicht in de buurt van de 2 miljard euro. Afgelopen halfjaar is bovendien de periode dat moedermaatschappij D’Ieteren het belang met veertig procent terugbracht.

De genoemde aandelentransactie, waarbij investeringsmaatschappij CD&R zich inkocht, is begin februari afgerond. D’Ieteren heeft daardoor nog een 54,85% tellend belang. Het eerste halfjaar werden ook de vruchten zichtbaar van het overgenomen Care Carrosserie. Die en andere overnames zorgden voor een groei van 2,2 procent. De organische groei bedroeg 11,2 procent.dieteren-h1-2018

ADAS

In het verslag over de genoemde periode refereert de onderneming bovendien nog even aan de ‘sterke prestaties op het vlak van ADAS’. Hierbij moet onder meer gedacht worden aan de kalibratie van camerasystemen bij ruitschades.

D’Ieteren Auto

De autotak groeide overigens met 9,4 procent. Met name de fors gestegen (62%) afzet van SUV’s draagt bij aan deze cijfers. In de periode H1 2016-H1 2017 was die stijging slechts 17%. Inmiddels is 28% van de door de groep verkochte automodellen een SUV.