Jaguar Land Rover certificeert schadeherstelnetwerk

Jaguar Land Rover heeft in samenwerking met BASF Coatings een certificering ingevoerd voor schadeherstelbedrijven. Veertien bedrijven in Nederland hebben onlangs die certificering ontvangen.

De certificering is geldig voor drie jaar. Elk jaar vindt een audit plaats.

Selectie

Jaguar Land Rover is een van die merken waarbij de toenemende complexiteit hoge eisen stelt aan schadeherstel. Bij schade zal de Jaguar Land Rover-dealer dan ook altijd verwijzen naar een door Jaguar Land Rover gecertificeerd schadeherstelbedrijf.

Toegang tot dit netwerk van door Jaguar Land Rover erkende schadeherstelbedrijven gebeurt op selectie door het merk zelf. Jaguar Land Rover bepaalt, in samenspraak met de importeur en op aanvraag van een dealer, welke schadeherstelbedrijven in aanmerking komen voor het certificaat. Zij dienen bereid te zijn om te investeren in gereedschap, reparatiemethodes en training van tenminste twee plaatwerkers. Ook moeten deze schadeherstelbedrijven kennis hebben van elektrische aandrijving.

Netwerk

Al sinds 2012 werkt Jaguar Land Rover aan een programma voor merkerkend schadeherstel. Aanvankelijk werd een onderscheid gemaakt tussen structurele herstellingen en niet-structurele herstellingen. Onderdelen voor structurele herstellingen werden echter alleen geleverd aan gecertificeerde schadeherstelbedrijven.

Europese wetgeving verbiedt een dergelijke uitsluiting. Bovendien zag Jaguar Land Rover zich door grotere volumes genoodzaakt een heus netwerk van gecertificeerde schadeherstelbedrijven op te bouwen.

Preferred supplier

De autofabrikant doet dat in samenwerking met BASF Coatings, dat sinds mei 2019 preferred paint supplier is, al komen ook andere lakmerken in aanmerking voor het programma.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.