Klap start sturingsconcept met ASN Groep

Klap Verzekeringen heeft voor de afwikkeling van autoschades een digitaal schadesturingsconcept ontwikkeld. De bemiddelaar van onder meer autoverzekeringen werkt sinds kort via het volmachtbedrijf Gouda & Bredius exclusief samen met ASN Groep.

Naast de schadesturing heeft Klap de schade aanname via internet en telefoon volledig gestuurd naar ASN Groep. Voor de schadeafhandeling wordt binnen Klap gebruik gemaakt van het backofficepakket van ASN Groep.

Het totale netwerk telt nu 68 aangesloten schadeherstelbedrijven. Overigens zijn dit niet alleen ASN-leden. Mocht het in de toekomst nodig zijn meerdere schadeherstelbedrijven aan te sluiten in het netwerk, dan zal dat door ASN Groep georganiseerd worden.

De reden voor Klap om een dergelijk sturingsconcept op te zetten, is volgens directieleden Frank Hoffmans en Jorg Roodbeen lagere kosten van het administratieve proces en meer flexibiliteit. “Voorheen maakte Klap voor schadeherstel voor haar klanten gebruik van schadeherstellers uit diverse netwerken. Bovendien kunnen we nu zelf onze deelnemende schadeherstelbedrijven selecteren en er dus voor zorgen dat het kwaliteitsniveau hoog is en blijft.”

Openbaar

Naast de internetoplossing Meldautoschade.nl is voor de kwaliteitsmeting van de klanten een externe partij aangetrokken. Via Tevreden.nl worden de enquêtes door het systeem verstuurd, gestandaardiseerd en verwerkt tot een ranglijst op internet. Door de transparante oplossing kunnen zowel consumenten, Klap als ASN Groep de informatie bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *