DAT koppelt calculatiesysteem aan Promis

DAT Nederland heeft zijn schadecalculatiesysteem Silver DAT gekoppeld aan het ict-platform Promis waar veel expertiseorganisaties mee werken.

silver-datPeter Bruining, directeur Promis: “Onze klanten gaven aan veel Silver DAT-rapporten handmatig over te moeten nemen in Promis door het ontbreken van de koppeling. Het overkloppen in Promis is erg tijdrovend en wordt als zeer inefficiënt ervaren. Dat het efficiënter kan was bekend en dus hebben we in samenwerking met DAT Nederland en VWE Automotive een koppeling gerealiseerd.”

Verbetering

Diemex Expertise is een expertisebureau dat als een van de eerste gebruikmaakt van de nieuwe functionaliteit. Willem Staring, eigenaar Diemex Expertise: “In toenemende mate krijgen wij bij onze expertise-opdrachten te maken met schadebegrotingen gemaakt met SilverDAT calculate. De calculatieresultaten waren voor ons niet eenvoudig digitaal te verwerken, waardoor de afhandeling van zo’n opdracht meer tijd kost. Met deze nieuwe koppeling kunnen we de resultaten in ons systeem oproepen en verder afhandelen. Dat is een verbetering voor iedereen!”

Meer koppelingen

Jasper Verweij, directeur DAT Nederland: “Silver DAT Calculate wint aan populariteit in Nederland en belangrijke koppelingen, zoals deze met Promis, helpen daar aan mee. DAT realiseert graag nog meer koppelingen met derde partijen omdat hiermee de totale keten efficiënter kan werken. De koppeling met Promis is gebaseerd op een gestandaardiseerde informatie set waarbij vanuit Silver DAT Calculate de foto’s, alle calculatiedetails en het calculatieresultaat in pdf kosteloos wordt doorgestuurd naar de expert.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters