Launch vernieuwt ADAS-kalibratieapparatuur

Om onder meer schadeherstellers nog beter te kunnen ondersteunen heeft Launch nieuwe apparatuur voor het kalibreren van ADAS ontwikkeld.

De Launch X-431 ADAS PRO heeft voor de meeste automerken kalibratiepanelen beschikbaar voor de kalibratie aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van het voertuig. Het nieuwe systeem maakt ADAS-kalibratie voor het totale voertuig mogelijk.

De nieuwe Launch is bedoeld voor onder meer autocarrosseriebedrijven, bandenbedrijven, autoglasservicebedrijven en professionele werkplaatsen voor de kalibratie van ADAS bij vervanging of reparatie van camera en/of sensoren.

Voordelen

Een van de voordelen van het nieuwe systeem is dat de hoogte-instelling van het kalibratiepaneel elektronisch gebeurt en niet handmatig. Ook wordt de afstand tussen kalibratiebord en wielklemmen gemeten met twee laserunits en niet handmatig met een rolmaat. Daarnaast kan de opstelling gefixeerd worden voor een betere stabiliteit en correcte instellingen. Alle panelen zijn los leverbaar en de opstelling is universeel, en dus ook geschikt voor een ander merk diagnosesysteem dat voorzien is van ADAS kalibratiesoftware. Het ADAS-systeem wordt geleverd inclusief VAG-paneel, wielklemmen en radarreflector.

Nationaal Schadecongres

Investeringen in ADAS-kalibratieapparatuur zijn een van de oorzaken voor het stijgen van de kosten van schadeherstel. Over de prijs van schadeherstel gaat het tijdens het Nationaal Schadecongres van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders op 10 september. Meer informatie over de sprekers en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *