Macadam en VZR: preventieve schadecontrole

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) en Macadam slaan de handen ineen om de zakelijke rijder te helpen bij het inlevermoment van de leaseauto. Voorinspectie kan volgens beide partners discussie over gebruiksschade voorkomen.

VZR-leden kunnen tegen gereduceerd tarief een voorinspectie laten uitvoeren, op een zelfgekozen locatie. De check moet objectief alle schades van de auto in kaart brengen, inclusief de kosten die ermee gemoeid zijn. Als onafhankelijk inspectiebedrijf heeft Macadam volgens de initiatiefnemers geen belang bij de hoogte van de afrekening van de schade of eventuele verkoopwaarde van het voertuig.

Eigen risico

Er zijn in Nederland ruim 1,6 miljoen zakelijke rijders, waarvan 1 miljoen met leaseauto’s. Bij inlevering berekent volgens VZR de leasemaatschappij “soms diverse keren het eigen risico of zelfs het hele schadebedrag als een schade na inlevering wordt geconstateerd. Voor een berijder is het dus belangrijk om de schade altijd te melden voor inlevering en/of deze al te laten repareren.” Macadam voert ruim 1500 inspecties per dag uit, verdeeld over ruim tien landen. Foto (vlnr:) Martin Huisman (bestuurslid VZR), Gerhard Prent (Macadam), Jan van Delft (VZR) en Marcel van Driel (Macadam).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †